Colet Nierop
harpiste
DuoDyade

 • DuoDyade is een nieuw sprankelend  harpduo met Colet Nierop en Emilie Bastens.
  Januari 2014  vonden de harpistes het tijd worden om hun krachten te bundelen en wat klinkt er nu mooier dan  1 harp, dat zijn 2 harpen!
  Vol enthousiasme, passie en liefde voor de harp laten de harpistes de enorme diversiteit van de harp in hun programma’s tot haar recht komen: ‘Harpmuziek pur sang’.

  DuoDyade is vernoemd naar het woord ‘Dyade’ wat uit de oudheid stamt: een ‘Dyade’ is een tweetal goden in de Egyptische mythologie. De goden werden vaak in tweetallen tegenover elkaar geplaatst om evenwicht en harmonie te bewaren. Het staat symbool voor het samenwerkingsverband tussen twee individuen, het vormt een twee-eenheid.

  De dames willen het publiek kennis laten maken met de grootsheid en veelheid aan klankkleuren van dit prachtige instrument. Bij het publiek is veelal niet bekend dat de harp een volwaardig solo-instrument is en vaak wordt bedolven onder een stoffig en/of tuttig imago. Colet en Emilie willen met hun spel het publiek laten zien dat dit allesbehalve terecht is. Gelukkig staat de harp steeds meer in de belangstelling en daar springt het duo graag op in.
  Tijdens de concerten spelen Colet en Emilie zowel op de pedaalharp als op de Keltische harp en vertellen ze korte anekdotes over de geschiedenis van het instrument en componisten. Het duo kijkt altijd om zich heen naar nieuwe bewerkingen/arrangementen, het enige criterium dat telt: het moet mooie, goede muziek zijn wat werkt op de harp.